Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik el, amikor megérted, hogy csak egy van

“A változás olyan ajtó, amelyik csak belülről nyílik” - Tom Peters 

Hogyan juthatunk el a szétesettség és boldogtalanság állapotából önmagunk jobb megismerése és elfogadása által, kapcsolataink rendezésén keresztül az álmaink megvalósításáig? 

Egy délután alatt olvastam el ezt a könyvet, és nagyon jól esett. Könnyed és olvasmányos, ugyanakkor rengeteg eszközt nyújt át azoknak, akik szeretnének a változás útjára lépni, akik ki szeretnének szakadni a befásult rutinszerű életükből, azért hogy megtalálják élettervüket, ezáltal összhangban és harmóniában tudják tölteni a mindennapjaikat. 

A könyv főszereplője, Camille egy véletlen találkozás által, egy segítő támogatásával, elindul a változás útján. Nagy szüksége van arra, hogy valami megváltozzon az életében, mert már hosszú ideje nem érzi jól magát a bőrében. Férjével való kapcsolatát kiüresedettnek érzi, egyfolytában attól fél, hogy egyedül marad, mint annak idején édesanyja. Kiskamasz fiával állandó küzdelemben áll, olyan mintha már nem tudnának úgy kapcsolódni egymáshoz, mint korábban. Munkájában sokszor túlterhelt, kollégáival nem jó a kapcsolata, próbál négy napba besűríteni öt napnyi munkát, hogy a családjával is tudjon törődni. Mégis úgy érzi, hogy sehol sem tud eleget tenni az elvárásoknak. Az önmagáról alkotott képe is elkeseríti, azt gondolja, hogy már nem tud önmaga lenni, hogy valahol valamit elvesztett. Azzal gyötri magát, hogy boldognak kellene lennie, hiszen mindene megvan, de mégsem az, és emiatt még bűntudata is van. 

Claude, a rutinológus segítségével lépésről lépésre, újabb és újabb, egymásra épülő feladatokkal halad Camille a változás útján. Ezen a sokszor kihívásokkal teli úton Camille harmóniába kerül önmagával, megerősödik az önbizalma, és megtalálja az élettervét, azt amit szenvedéllyel és elkötelezettséggel tud élni. Mindeközben nemcsak ő, de a környezete is változik, mígnem eljut oda, ahova korábban sohasem gondolta volna, hogy eljuthat. Megtalálja a korábban önmagában elfojtott tehetségét, és családja, barátai, no meg Claude támogatásával az álmai megvalósításába kezd. 

Camille következő mondatai foglalják talán a legjobban össze az eredményt: “Napról napra rácsodálkoztam belső forrásaimra, és úgy éreztem, hogy olyan erőhöz kapcsolódtam, amelynek eddig a létezését sem sejtettem. Készen álltam bármilyen helyzettel szembenézni. Végre megértettem, hogy hogyan tarthatom kézben az életem gyeplőjét.” 

Ez a könyv nem csupán egy kedves olvasmány, hanem egy használati útmutató is feladatokkal, pozitív megerősítő idézetekkel, tanulságos rövid történetekkel, amelyek mind segíthetnek abban, hogy bárki elindulhasson a változás útján az önmegvalósítás, az álmok beteljesítése felé.


A weboldalon található alkotások és írások szerzői jogvédelem alatt állnak. Az alkotásokat az alkotók engedélye nélkül felhasználni nem lehet.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.